Nieuws Actueel

Facebook: sorry voor pijnlijk jaaroverzicht

Van onze redactie 28 december 2014

Het Amerikaanse bedrijf laat in de samenvatting het jaar van de gebruiker in foto's en updates zien. "Voor veel mensen is dat geweldig, maar in dit geval bracht het duidelijk meer verdriet dan vreugde", laat Jonathan Gheller, productmanager van het Facebookprogramma weten aan The Washington Post.

De Amerikaans Eric Meyer raakte afgelopen jaar zijn 6-jarige dochter kwijt aan kanker en om daar niet aan herinnerd te worden, maakte hij geen overzicht van het afgelopen jaar. Toch verscheen in zijn tijdlijn automatisch een foto van zijn dochter met de tekst 'Eric, zo zag jouw jaar eruit!'. "Ja, zo zag mijn jaar er inderdaad uit. Toch is het niet erg aardig om mij er zo geforceerd aan te herinneren", schrijft Meyer in zijn blog.

Gheller betreurt de pijn die het overzicht veroorzaakte bij de vader en noemt de kritiek waardevol. "Ik ben erg dankbaar dat hij in zijn verdriet de tijd heeft genomen om deze blog te schrijven." Volgens Gheller neemt het team achter de app Meyers zorgen mee bij verbeteringen.