Nieuws Actueel

Facebook stapt in virtual reality

Merlijn Ensing 26 maart 2014

Facebook neemt het 'virtual reality'-bedrijf Oculus VR voor 2 miljard dollar (circa 1,5 miljard euro) over. Dat maakte het bedrijf achter het populaire sociale netwerk dinsdag bekend.

Facebook betaalt 400 miljoen dollar in contanten en rekent de rest af via de overdracht van ruim 23 miljoen eigen aandelen. Daar kan in totaal nog 300 miljoen dollar in aandelen en contanten bijkomen als bepaalde mijlpalen worden gehaald.

Oculus is onder meer producent van speciale brillen waarmee gamers volledig kunnen opgaan in een spel. Facebook wil de capaciteiten van het bedrijf uitbouwen, zodat de technologie ook kan worden gebruikt op het gebied van communicatie, media, onderwijs en entertainment. De ontwikkelingen op die gebieden staan volgens Facebook nog in de kinderschoenen.

"Oculus heeft de mogelijkheid het meest sociale platform ooit te bouwen en de manier waarop we werken, spelen en communiceren te veranderen'', zei Facebook-topman Mark Zuckerberg over de overname. Facebook kocht vorige maand nog de internetberichtendienst WhatsApp voor 16 miljard dollar.