Nieuws Actueel

'Failliet dankzij Sylvie Meis'

Bram de Vrind 10 juni 2015

Sylvie meis touriya haoud 335

Het PR-bedrijf van actrice Touriya Haoud heeft het loodje gelegd door toedoen van Sylvie Meis. Dat beweert de voormalig eigenaresse van TVH PR.

Sylvie komt met stoute lingerie

"Bijna niemand wilde meer zaken met mij doen, omdat ik door Sylvies valse beschuldigingen negatief in de publiciteit kwam", zegt de actrice tegen het AD. "Door haar heeft mijn firma in Nederland nooit een echte kans gekregen."

RuzieTv-bekendheid Meis vloog vlak na haar scheiding met voetballer Rafael van der Vaart eind 2013 naar Los Angeles, waar Haoud resideert. Dat bezoek liep uit op een fikse ruzie. Meis beschuldigde haar vriendin van het uit de school klappen over haar break up met Van der Vaart. Haoud zei daar echter niets van te weten.

@blessthemessofficial // #thecuratorla #whendoverstreetmeetscolette #cernogroup #LA #comingsoon

Een foto die is geplaatst door Touriya Haoud (@touriyahaoud) op 9 Jun 2015 om 7:35 PDT

KrengHaoud richtte begin vorig jaar in Amsterdam een dependance op van haar bedrijf dat modemerken onder de aandacht van BN'ers moest brengen. Maar ze kreeg hier geen voet aan de grond. "Potentiële klanten waren amper te vinden, omdat ik dankzij Sylvie als zakenvrouw een negatief stempel had gekregen. Iedereen dacht: die Touriya is een onbetrouwbaar kreng waar je geen zaken mee moet doen", zegt de failliete onderneemster tegen de krant.

Geklikt"Erg vervelend, omdat ik me van geen kwaad bewust ben. Ik heb nooit geklikt of informatie gelekt naar wie dan ook", aldus Haoud. "Omdat de zaak niet levensvatbaar bleek en de kosten zoals huur, salarissen, computertoestanden en telefoonlijnen doorliepen, bouwde ik langzaam maar zeker als aandeelhouder met een belang van 80 procent in TVH PR A’dam een schuld op en moesten we klanten teleurstellen omdat we het beloofde niet konden leveren. Op advies van mijn advocaat heb ik het bedrijf toen maar in maart 2015 failliet laten verklaren."

VisagistVisagist Thijs Willekes zei tegen RTL Boulevard ook nog pegels tegoed te hebben van de gevallen zakenvrouw. "Ik ben met Touriya in 2010 een samenwerking gestart in Amerika, vertelt Willekes. "Helaas bleek SO PR LA niet het succes wat ze ervan hadden verwacht. Ik moet daarbij zeggen dat het niet over wereldbedragen gaat."

AbsentDe manier waarop Haoud de zaken afhandelt, stoort de visagist. "Dat heb ik bij ons ook gemist, de communicatie is absoluut absent gebleven."