Nieuws Actueel

Failliete Nijhof Groep maakt doorstart

Van onze redactie 12 januari 2015

Door de nieuwe plannen blijft er voor 17 van de 25 medewerkers werk. Enkele andere medewerkers hebben reeds aangegeven over te stappen naar een ander kantoor.

Ook enkele aan de Nijhof Groep gelieerde bedrijfjes waren failliet verklaard, zoals Nixamo Accountants in Almelo. Hierbij ging het om persoonlijke vennootschappen, aldus Wim Nijhof, die samen met de vennoten Wim Derksen en Wilfred Halfman van Nijhof Groep betrokken is bij de doorstart.

De Nijhof Groep kwam onder meer in de problemen door het faillissement van haar grootste klant, projectontwikkelaar Eurocommerce. Het Financieele Dagblad meldt vandaag dat de omzet mede als gevolg daarvan daalde van 5 miljoen euro in 2012 naar 3 miljoen euro in 2014. Volgens de krant zou een overname door Accon AMV vorig jaar niet zijn doorgegaan, omdat de curatoren van Eurocommerce een claim op de Nijhof Groep in voorbereiding zou hebben. De accountants van Nijkhof zouden tekort geschoten zijn bij het controleren van de jaarrekening van Eurocommerce over 2010. Door het bankroet valt er voor de curatoren niets meer te halen bij de Nijhof Groep.

Foto: Thinkstock