Nieuws Actueel

Familie Pos uit Helemaal Het Einde viert wijnsucces met lanceringsfeest

De inmiddels bekende familie Pos uit het realityprogramma Helemaal Het Einde van RTL is deze week op Nederlandse bodem te vinden. De Hilversumse familie, die binnen een jaar een succesvol wijnexportbedrijf wist op te zetten, komt hun succes vieren tijdens het lanceringsfeest op 20 september in Amsterdam. Daarnaast staan er twee wijnproeverijen op de planning.

Redactie De Ondernemer | Foto: Olivier Thijssen 19 september 2017

Familie Pos RTL

Voor het succes van de wijn, die op Wijnvoordeel.nl wordt verkocht onder de naam Familie Pos Collection, is hard gewerkt in Chili. Het avontuur begint voor de familie Pos eind vorig jaar, als ze verhuizen naar het Chileense platteland. Inmiddels wonen de Posjes in de hoofdstad Santiago en hebben ze een volledige wijnbusiness op poten gezet.

Familie Pos

De zaken gaan goed. De berichten van de eerste enthousiaste proevers stromen al binnen. ,,Familie Pos, we gaan helemaal los!" Naast de witte sparkling wine is er inmiddels ook een sparkling rosé-variant aan de collectie toegevoegd, die nu al in beperkte oplage verkrijgbaar is.

Lees ook: Hoe de wijnfamilie Pos uit RTL’s Helemaal Het Einde! zo snel succes boekt

Helemaal Het Einde

Niet alleen van consumenten ontvangt de familie Pos positieve berichten. Ook de verkoopcijfers laten zien dat de wijn van de Hilversumse deelnemers aan Helemaal Het Einde populair is.

,,Inmiddels hebben we te horen gekregen dat een derde van de kopers opnieuw een bestelling geplaatst heeft", vertelt Ilona Pos enthousiast. ,,Dat betekent niet alleen dat de wijn in de smaak valt, maar ook dat de prijs goed is. Daar zijn we heel blij mee."

Feest

Kortom: tijd voor een feestje. Afgelopen weekend kwam de familie Pos aan in Nederland. Op woensdag 20 september zal het lanceringfeest plaatsvinden in Amsterdam. Iedereen die zes flessen wijn bestelde, maakte kans op kaarten voor de lancering.

De verwachte opkomst? Er komen bekende Nederlanders en ook de pers is uitgenodigd. Maar, legt Ilona uit, dit feest is vooral voor de klanten. ,,We kunnen niet wachten om iedereen te ontmoeten."

Wijnproeverij

Naast het lanceringsfeest staan er nu ook twee wijnproeverijen op de planning. ,,Dit was eigenlijk een spontaan idee. We wilden iets organiseren buiten de Randstad. Daarom hebben we twee proeverijen gepland op verschillende plekken in het land. Een in Limburg, daar zijn wij getrouwd. De andere proeverij vindt plaats in Friesland."

Inmiddels heeft de familie duizenden reacties binnengekregen. Afgelopen weekend hebben een aantal gelukkigen bericht gekregen dat zij mogen aansluiten bij een van de proeverijen.