Nieuws Actueel

Familie ten einde raad door overlast van Duitse koeien

Van onze redactie 9 april 2015

Image 4207317

De achtertuin van de familie Jansen grenst aan het bedrijf van de Duitse agrariër.

Mest Op enkele meters van hun woning staan soms tot 90 dieren urenlang in hun eigen mest. De buurman heeft de grond met opzet vast aangereden, zegt bewoonster Annie Jansen. "Er is een open gierkelder gecreëerd. Er is geen fantasie voor nodig om te weten dat dit een enorme overlast geeft. Stank, vliegen, muizen en ratten. We zitten letterlijk en figuurlijk in de stront", aldus de Babberichse.

Gesloten deur De familie stuit bij de gemeente Emmerik naar haar zeggen op een gesloten deur. Het conflict met de buurman speelt al sinds 2012. In dat jaar kondigde de buurman de bouw van een stal voor 149 koeien en enkele silo's aan.

Provincie Zevenaar heeft enkele jaren geleden geprobeerd om het probleem de wereld uit te helpen, maar wist toen geen succes te bereiken. Volgens de gemeente moet de oplossing uit het Duitse Emmerik komen. Wethouder Anja van Norel heeft woensdag toegezegd opnieuw naar het dossier te willen kijken. Zij zal nagaan of er mogelijkheden liggen om de hulp van de provincie Gelderland in te schakelen.