Nieuws Actueel

Familie zoekt in Nieuw-Zeeland naar vermiste Ken Boogers

Van onze redactie 30 maart 2015

Image 4823099

Snikkend hangt ze over de kassa heen, voor ze naar een bank wordt geleid en in elkaar zakt.

De familie is wanhopig op zoek naar een spoor van de 26-jarige Boogers uit Veldhoven. Het is meer dan een week geleden dat hij tijdens een wandeling in Nieuw-Zeeland verdween. Hij werd voor het laatst gezien op de Pillar Point Track, gekleed in korte broek, een T-shirt en lopend op blote voeten. Het rotspad is een makkie voor een ervaren wandelaar: het is breed en loopt geleidelijk de heuvel af richting de openbare weg.

Infraroodcamera Gevreesd wordt dat Ken het pad heeft verlaten en is verongelukt, maar een uitgebreide speurtocht, onder andere met infraroodcamera’s, leverde niets op. Een week na de verdwijning beëindigde de politie de speurtocht naar de Brabander. De zoekteams worden pas weer ingezet als er nieuwe informatie beschikbaar is. De familie kreeg te horen dat ze rekening moeten houden met een ‘open einde’.

Kristian Louwers uit Veldhoven weigert de zoektocht naar een van zijn beste vrienden op te geven. Louwers reisde naar Wharariki, omdat hij samen met Ken over het Zuidereiland wilde reizen. Van zonsopgang tot zonsondergang doorkruiste Louwers de afgelopen dagen het gebied. Hij zoekt ver buiten de gebaande paden, juist omdat hij Ken zo goed kent. „Ken houdt van uitdagingen. Ik zoek op de plekken waarvan ik denk dat hij die aantrekkelijk vindt.”