Nieuws Actueel

Familiebedrijf Bakkerij van Otten in Almelo timmert aan de weg

Van onze redactie 21 juli 2015

Bakkerij van Otten Lenneke Lingmont

"Als alles volgens plan verloopt gaan we in oktober verhuizen naar een nieuw pand aan de Bornsestraat", vertelt verkoopster Ellen Molthof trots. Het huidige pand is erg verouderd. Met de verhuizing wil Van Otten vooral zijn klanten tegemoet komen. "Voor onze klanten zitten we niet echt op een handige plek hier. Het is altijd lastig om hier een parkeerplek te vinden en de infrastructuur is heel onhandig", licht Molthof toe. "Klanten moeten helemaal rondrijden om hier weer weg te komen. Met het nieuwe pand hebben we een betere bereikbaarheid en eigen parkeerplaatsen."

Familiebedrijf Patissier en broodspecialist Van Otten begon in 1928 in Enter, inmiddels heeft het bedrijf al ruim zes jaar een vestiging in Almelo. Bakkerij Van Otten is een echt familiebedrijf, doorgegeven van vader op zoon. Het bedrijf wordt sinds 1990 door Eric van Otten en zijn vrouw Irma gerund. "Naast Irma en Eric werken ook alle drie de kinderen binnen het bedrijf", vertelt filiaalhoudster Mirjam Haakmeester. "En waarschijnlijk gaat hun dochter het bedrijf in de toekomst van haar vader overnemen."

Oog voor de klant Dat het met de kwaliteit van Van Otten wel goed zit blijkt wel uit de waardering van bakkersgilde Heerlijk&Heerlijk. "Pas geleden hebben we namens de gilde een mystery guest in de winkel gehad", legt Haakmeester uit. "Deze heeft onze winkel beoordeeld met een 9.1. Geweldig toch?"Naast kwaliteit heeft Van Otten klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Haakmeester: "Als personeel proberen wij vooral oog voor de klant te hebben. Bijvoorbeeld door het openhouden van de deur, even wachten tot de klant de portemonnee heeft weggestopt of om de toonbank heen lopen om de bestelling aan te reiken. Onze klantvriendelijkheid zit vooral in dat soort kleine dingetjes."

Bakkerijen in Afrika Naast hard werken in de eigen bakkerij maakt Van Otten zich ook hard voor het goede doel. Eigenaar Eric van Otten zet zich fanatiek in voor stichting The Breadhouse. "Deze stichting helpt met het opzetten van bakkerijen in Afrika. In deze bakkerijen wordt wit en bruin brood gebakken voor de bevolking dat elke dag aan huis wordt geleverd", aldus Haakmeester. Tevens wordt in alle bakkerijen van Van Otten het zogenaamde mama-brood verkocht. "Een deel van de opbrengt van dit brood gaat naar de stichting Memisa. Met deze initiatieven proberen we ook aan verschillende goede doelen ons steentje bij te dragen."

Foto: Lenneke Lingmont