Nieuws Actueel

Familiebedrijf Schouten strikt Chinese zuivelgigant

Van onze redactie 26 oktober 2015

Melk drinken glas middelgroot

Schouten China heeft een contract gesloten met zuivelgigant Huishan Diary Products. Het familiebedrijf, opgericht door Jan Schouten in 1980, heeft meer dan 35 jaar ervaring in individuele, team- en organisatieontwikkeling.SamenwerkingOnder toeziend oog van Minister Koenders en Staatssecretaris Dijksma is de samenwerkingsovereenkomst op 25 oktober in Beijing ondertekend. Schouten China ontwikkelt een programma voor eerstelijnsmanagers en middelmanagers van de Chinese zuivelgigant Huishan om de leiderschapscompetenties te verbeteren. Daarnaast worden interne trainers opgeleid om de leiderschapsprogramma’s in de organisatie te geven.

"Uiteraard zijn wij trots dat een Chinese multinational met wereldwijde ambities de hulp inschakelt van een partij met Nederlandse wortels. Chinese organisaties zijn in toenemende mate bezig met verbeteren van samenwerking op de werkvloer en het ontwikkelen van vaardigheden. Het gaat dan om hoe je mensen in hun kracht kunt zetten, hoe je ze aanspreekt op hun talenten en daarop voortbordurend hoe je je doelen kunt bereiken. We zien dat onze succesvolle aanpak niet alleen aanslaat bij westerse multinationals die in China actief zijn, maar ook bij de Chinese corporates met internationale ambities", Camiel Gielkens, directeur van Schouten China over de samenwerking met Huishan. Eerder kreeg Schouten China al opdrachten van onder andere zoekmachine Baidu, China Merchants Bank, Huawei en Air China.

Friesland CampinaWat Gielkens betreft vormt het programma voor het komende jaar bij Huishan de start van een langdurige samenwerking. Huishan heeft ervaring met Nederlanders. De Chinese zuivelgigant kondigde eerder dit jaar een joint venture aan met het Nederlandse Friesland Campina voor de ontwikkeling van een nieuw merk kindervoeding.Schouten ChinaSchouten China is onderdeel van Schouten Global, in Nederland bekend als Schouten & Nelissen. Schouten China heeft vestigingen in Beijing en Shanghai. Schouten Global is leider in soft skills, teamprestaties en leiderschapsontwikkeling. Het familiebedrijf, opgericht door Jan Schouten in 1980, heeft meer dan 35 jaar ervaring in individuele, team- en organisatieontwikkeling. Schouten Global is wereldwijd actief in meer dan 50 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel, Nederland. Schouten Global heeft vestigingen in China, Duitsland, Rusland, België en Polen. Het wereldwijde netwerk bestaat uit meer dan 700 ervaren trainers, coaches en consultants. Voor meer informatie: .