Nieuws Familiebedrijf

Voorbrood Meubelen: Al honderd jaar eerlijk advies en gratis montage

Snelle verkooppraatjes? Daar houden ze niet van, bij Voorbrood Meubelen in Zevenhuizen. ,,Goed en eerlijk advies, dat is wat onze klanten willen’’, zegt Dennis Voorbrood (37) van het meer dan honderd jaar oude familiebedrijf aan de Dorpsstraat.

Jeroen Kreule 2 oktober 2019

Dennis Voorbrood van Voorbrood Meubelen 2

Machtelt Mostert

De wortels van Voorbrood Meubelen liggen in Rotterdam, waar overgrootvader Voorbrood in 1918 een meubelfabriekje startte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd zijn fabriekje met een bombardement weggevaagd, waarna de familie een herstart maakte in Zevenhuizen. Daar, aan de Dorpsstraat, werd een piepkleine showroom ingericht. Klantgerichtheid, service en scherpe prijzen, daar gaat het om bij het familiebedrijf van Dennis Voorbrood en zijn vader, oom en broer.Als beloning won Voorbrood twee keer een Warme Douche van consumentenprogramma Tros Radar. Niet voor niets beschikt het bedrijf over een eigen stoffeerderij, meubelmakerij en monteurs: wie een wandkast, bankstel of bed bij Voorbrood aan de Dorpsstraat koopt, weet dat de meubelen gebruiksklaar op de aangewezen plaats worden gezet.

Geen montagekosten

Dennis Voorbrood: ,,In tegenstelling totveel andere meubelbedrijven rekenenwij geen kosten voor montage: die zijn bij de prijs inbegrepen. Altijd. Je kooptbij ons een totaalpakket. Daarom zijnklanten bij ons voordeliger uit dan bijconcurrenten.’’ Van landelijk, modernen klassiek tot romantisch en industrieel: Voorbrood Meubelen – dat samenwerkt met honderd leveranciers – heeftalle stijlen in het assortiment. Industrieel is de trend en het tijdloze massiefeiken programma dat ook verkrijgbaaris in moderne varianten, is nog steedsde meest verkochte stijl.

Beleving

De gemiddelde klant is 45-plus. ,,Het zijn mensen die voor beleving gaan en als een koning willen worden behandeld. Uiteraard hebben we ook voor starters een uitgebreide keuze.’’ Wie de winkel binnenstapt, moet het idee krijgen op visite te zijn. In de gezellige koffiehoek komen buurtbewoners geregeld een bakkie doen. De klantgerichtheid en service gaan ver, zegt Voorbrood. Hij moet denken aan een vrouw die belde.,,Een ventilator zat los en ze vroeg of wij het konden maken. Ze had dertien jaar geleden voor het laatst iets bij ons ge-kocht. Mijn broer John zei: ‘mevrouw,wij verkopen meubelen, geen ventilatoren, dat weet u toch?’ Toch is John op de fiets gestapt om haar te helpen.’’

‘Buurtbewoners komen geregeld een bakkie doen’

Dennis Voorbrood

6000 vierkante meter

Voorbrood Meubelen heeft nu 6000 vierkante meter showroom, toch is het niet genoeg. ,,Het is te klein om alles te laten zien. We willen heel graag in Zevenhuizen blijven, liefst op een zicht-locatie aan de rand van het dorp.’’

Dit artikel kwam tot stand i.s.m.Voorbrood Meubelen. Meer informatie op voorbrood.nl