Nieuws Actueel

Familiedrama Laren: Mysterie rond gezinsdrama oud-bankier Schmittmann

Rik Nizet 6 april 2014

Het politieonderzoek naar de dood van oud-bankier Jan Peter Schmittmann (57) en zijn vrouw (57) en dochter (22) is zaterdagavond afgerond. Daarna zijn ook de lichamen van de slachtoffers uit de woning gehaald. Dat heeft de politie zondagochtend laten weten.Lees ook:Wie was Jan Peter Schmittmann?

De drie werden zaterdag dood gevonden in hun villa in Laren. De andere dochter van het gezin was er niet; zij werd zaterdag door de politie op de hoogte gebracht. De politie gaat uit van een familiedrama. Schmittmann werkte zich op tot bestuursvoorzitter van ABN Amro in Nederland. Hij verliet de bank na de nationalisatie in 2009 met 8 miljoen euro op zak.

Hockeyclub LarenHet vrouwenteam van de hockeyclub Laren speelde zondag met rouwbanden. De omgekomen dochter speelde in het gehandicaptenteam van de club.

Nieuwe informatieOver het onderzoek wilde de politie vooralsnog niets kwijt. "We hebben sinds zaterdag veel nieuwe informatie binnengekregen, maar dat moeten we nog onderzoeken", aldus een politiewoordvoerster. Volgens haar zal er pas in de loop van de week meer duidelijkheid komen over de doodsoorzaak en wat er zich in het huis heeft afgespeeld.'Iets aan de hand'De politie ging in het huis kijken na een melding dat er "iets aan de hand" zou kunnen zijn. Van wie de melding kwam, wil de woordvoerster niet zeggen. Toen de politie in het huis ging kijken, werden de drie lichamen gevonden.SchmittmannSchmittmann werkte tussen 1983 en 2009 bij ABN Amro en werkte zich op tot bestuursvoorzitter in Nederland in 2003. Hij maakte mee dat ABN Amro werd opgekocht door het consortium van Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis. Hij mocht blijven, maar verloor alsnog zijn baan toen ABN Amro werd genationaliseerd.