Nieuws Actueel

Fashion Sunday niet meer weg te denken in Ootmarsum

Van onze redactie 21 september 2015

Fashion Sunday Annina Romita

Stijlvolle hoed op haar hoofd, een korte rok, en hoge hakken en een kleurig tasje in haar hand. Alsof ze nooit anders doet, showt Stefanie Semmekrot met zichtbaar plezier de nieuwste herfstkleding uit de kledingzaak Zo Anderz van haar schoonmoeder Willy Vrerink. Ze bijt het spits af van zo'n 75 gelegenheidsmannequins die deze zondagmiddag namens vijftien plaatselijke mode- en kledingzaken in haar spoor volgen. Het talrijke publiek verdringt zich op de Markt in Ootmarsum om maar niets van de modeshow te hoeven missen.

Rode loper Het is Fashion Sunday in Ootmarsum. En dat betekent dat het stadje letterlijk de rode loper heeft uitgelegd voor de mannequins maar figuurlijk ook voor het talrijke publiek dat in groten getale is afgereisd. Want Fashion Sunday in Ootmarsum is in de tien jaar dat het evenement nu bestaat een begrip geworden tot ver in de (grens)regio. Hanny Schulten knikt beamend.

Modetrends "Fashion Sunday is niet meer weg te denken", vertelt de onderneemster. "De mensen komen van heinde en verre om hier de nieuwste modetrends te zien van deze herfst en winter. En dat niet alleen: ze maken er een mooie middag van met een bezoek aan een galerie en een terrasje."

Ootmarsum heeft met een rode loper van ruim 600 meter volgens Hanny Schulten 'de langste catwalk van Nederland'. De mannequins showen niet alleen op de Markt maar in het hele centrum. Voor Stefanie Semmekrot geen probleem; een dag eerder heeft ze nog 30 kilometer getraind voor de marathon van Athene. "Maar", lacht ze, "die loop ik niet op deze hakken hoor." Foto: Annina Romita