Nieuws Actueel

FashionWeek: Amsterdam tien dagen in teken van mode

Caroline Spilt 3 juli 2015

Fashion week amsterdam groot

Nieuwe en gevestigde modeontwerpers zijn de komende tien dagen bijeen in Amsterdam. Vrijdagavond begint de 23e editie van de FashionWeek Amsterdam met het feest Fashion is WOW onder leiding van designer Bas Costers.

Het feest vormt de start van het publiekprogramma 10 Days Downtown, waarbij gedurende tien dagen tien verschillende evenementen plaatsvinden verspreid over de stad. Onder meer het Vondelpark, het Stedelijk Museum en filmmuseum EYE vormen het toneel van modeshows.

WestergasfabriekHet catwalkprogramma voor professionals in de Westergasfabriek begint donderdag. Daar presenteren modeontwerpers hun voorjaars- en zomercollectie voor 2016. Aziz Bekkaoui en Monique Collingnon verzorgen de openingsshows. Naast de terugkerende shows van Tony Cohen en de gezusters Spijkers krijgt aanstormend talent de kans hun collecties te presenteren.

DoutzenTopmodel Doutzen Kroes is maandag 13 juli op de slotdag aanwezig bij de presentatie van de nieuwe collectie van de Spaanse María Clè Leal. De jonge Spaanse designer won tijdens de fashionweek van Madrid een talentenprijs.

Vorig jaar trok de zomereditie van de Amsterdamse Fashionweek ruim 28.000 modeliefhebbers.