Nieuws Actueel

FC Twente moet 8 miljoen bezuinigen: 'We moeten snijden in personeelsbestand'

Van onze redactie 10 april 2015

Gerard anp

De club uit Enschede kondigde vrijdag aan ook te stoppen met de aparte afdeling profscouting. De scouting valt voortaan onder de trainersstaf en de nieuw te benoemen technisch directeur. Eerder liet Twente al weten dat het Jong Twente uit de Jupiler League haalt, het vrouwenelftal in een aparte stichting onderbrengt in flink gaat snijden in spelerskosten. „We redden het niet door alleen aflopende contracten niet te verlengen; we zullen ook moeten snijden in de vaste contracten, ook bij het kantoorpersoneel”, aldus Van den Belt.

Volgens Van den Belt zijn het moeilijke beslissingen. „Het gaat in veel gevallen wel om collega's, mensen die al jaren bij de club werken of zelfs jaren voor de clubgespeeld hebben. Maar we nemen ze, omdat ze noodzakelijk zijn. We gaan een zware periode tegemoet, maar financiële gezondmaking heeft absolute topprioriteit”.

FC Twente heeft ook besloten de voor maandag geplande jubileumreceptie in verband met het vijftigjarige bestaan te schrappen. „We zijn bezig met een ingrijpendebezuinigingsoperatie. Het lijkt ons niet gepast om dan maandag, ook al is het ingetogen, een receptie te houden”, licht voorzitter Aldo van der Laan toe.

Foto: ANP