Nieuws Actueel

FedEx'ers later met pensioen

Lotte Grimberg 17 juni 2015

Bestuurders van FedEx gaan nog later met pensioen dan de leeftijd van 72 jaar die nu geldt. Dat maakte de Amerikaanse pakketbezorger woensdag bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het bedrijf verhoogde de pensioenleeftijd voor bestuurders met drie jaar tot 75. Het bedrijf houdt naar eigen zeggen met de verhoging van de leeftijd gelijk tred met bestuursleden bij andere bedrijven. Maar het geeft ook topman en oprichter Fred Smith de kans om langer aan te blijven als hij wil. Smith wordt in augustus 71.

KostenbesparingenHet bedrijf, dat zijn Nederlandse rivaal TNT over wil nemen, behaalde in het vierde kwartaal een winst exclusief eenmalige posten van 753 miljoen dollar, nagenoeg gelijk aan een jaar eerder. Het bedrijf had naar eigen zeggen baat van ingezette kostenbesparing. Ook vielen de kosten voor brandstof lager uit en profiteerde FedEx van gunstige weersomstandigheden. Inclusief eenmalige posten resteerde overigens een verlies van 895 miljoen dollar.

FedEx liet in zijn verklaring overigens niets los over TNT. In april werd bekend dat de Amerikanen het Nederlandse bedrijf wil kopen voor 4,4 miljard euro. Het biedingsbericht wordt voor 30 juni ingeleverd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), aldus FedEx eerder.