Nieuws Actueel

Feestjes in cockpit Malaysia Airlines

Jeroen Jansen 11 maart 2014

Het nieuws omtrent de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines wordt steeds vreemder. Een mogelijke ongeplande koerswijziging, vrouwen in de cockpit en vermiste personen die bereikbaar blijken.

Lees ook:

Wanneer komt papa op Skype?Sprankje hoop vervlogenOpgelost in het grote nietsBoeing 777 spoorloos verdwenenBoeing 777 zond geen noodsignaal uitBoeing 777 zeer betrouwbaarOpgelost in het grote nietsPassagiers rampvlucht bereikbaar

Zaterdag verdween het vliegtuig met 239 mensen aan boord van de radar. Aanvankelijk meldden Vietnamese staatsmedia dat het toestel in zee gestort was bij het Vietnamese eiland Tho Chu, maar de luchtvaartmaatschappij en de Maleisische autoriteiten hebben geen aanwijzingen dat dat ook echt zo is.

Straat van MalakkaHet leger van Maleisië heeft het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines vermoedelijk op de radar boven de Straat van Malakka getraceerd. Dat is honderden kilometers van de plek waar de luchtverkeersleiding voor het laatst contact had met het toestel.

KoersEen Maleisische legerbron heeft dat dinsdag laten weten. Volgens de legerbron is het vliegtuig bij Kota Bharu in het oosten van Maleisië van koers veranderd. Het toestel zou daar ook op een lagere hoogte zijn gaan vliegen. De Straat van Malakka ligt tussen het Indonesische eiland Sumatra en het Maleisische schiereiland Malakka.

VeiligheidDaarnaast bracht A Current Affair naar buiten dat de co-piloot van het toestel een turbulent verleden heeft als het gaat om het naleven van veiligheidsvoorschriften. Jonty Roos reisde onlangs samen met een vriendin onlangs naar Kuala Lumpur en bracht de hele vlucht door in de cockpit, nadat de piloten hen in de rij hadden zien staan voor het instappen.

RokenDe 27-jarige piloot rookte tijdens de vlucht rustig wat peuken en ging hij meer dan eens op de foto met de blonde dames. De vrouw zegt compleet in shock te zijn en het niet te kunnen geloven. Eenmaal in Kuala Lumpur boden de piloten de dames nog een avondje stappen aan in de Maleise hoofdstad.

BereikbaarOok blijken de mobiele telefoons van een aantal passagiers gewoon bereikbaar. Negentien families van inzittenden hebben hun dierbaren geprobeerd te bellen. De telefoons gingen over, maar er werd niet opgenomen.