Nieuws Actueel

Fellini komt met allergieënboekje

Van onze redactie 24 december 2014

De bedienden van Fellini viel het al langer op: klanten willen precies weten wat ze eten. In dit boekje wordt elk gerecht tot in detail ontleed, van gluten tot sulfiet. „Vroeger kregen wij zelden een vraag over de ingrediënten. Nu is het schering en inslag”, zegt Fellini-eigenaar Peter Ruseler. „Mensen zijn meer bezig met gezonde voeding. Wij verdiepen ons meer dan vroeger in wat we eten. Dat is de laatste jaren enorm toegenomen.”

Het samenstellen van het allergieënboekje was geen sinecure. De Koninklijke Horeca Nederland heeft een lijst met veertien voedselallergenen samengesteld die de meeste overgevoelige reacties veroorzaken. Ook dranken vallen onder de nieuwe wetgeving. „Het is heel lastig om zo’n boekje te maken. Het kost ongelooflijk veel tijd. Elk gerecht moest ontleed worden.”

Foto: Het allergieënboekje van Fellini. (Annina Romita)