Nieuws Actueel

Feminisme lijkt gered

Merlijn Ensing 7 januari 2014

Uitgever Veen Media heeft interesse in het feministisch tijdschrift Opzij, dat door de huidige eigenaar Weekbladpers Groep (WPG) in de verkoop is gedaan. Of het tot een overname komt of tot een andere vorm van samenwerking, is nog onduidelijk.

"Gesproken wordt over meerdere varianten. Of dat tot resultaat leidt en welke variant het dan wordt, zal nog moeten blijken'', zei directeur Leo Schaap van Veen Media maandag.

De gesprekken lopen al enige tijd en zijn gestart op initiatief van Opzij en WPG. Volgens Schaap wordt er behalve met Veen ook met andere partijen gesproken. Veen is onder meer uitgever van de tijdschriften Filosofie, Historisch Nieuwsblad en Maarten!.

Een woordvoerder van WPG bevestigde dat meerdere partijen interesse hebben in Opzij. Hij wilde verder geen commentaar geven.

WPG zette Opzij in november in de etalage als onderdeel van een reorganisatie, die circa 123 van de 720 medewerkers hun baan kost. Opzij werd in 1972 opgericht door Hedy d'Acona en Wim Hora Adema. Het blad kampt al jarenlang met een afkalvend abonneebestand.

De gelijknamige uitgever van het opinieweekblad De Groene Amsterdammer toonde al eerder belangstelling in een overname van Opzij. Maar door dat plan zou inmiddels een streep zijn gezet.