Nieuws Actueel

'Feyenoord-schade' in Rome meer dan 8 miljoen

Van onze redactie 5 maart 2015

Image 4795249

De gemeente Rome maakte donderdag bekend dat haar schade ter waarde van circa 5,2 miljoen euro is berokkend. Kort na de voetbalrellen schatten getroffen winkeliers en horecaondernemers hun schade al op zo'n 3 miljoen, door beschadigingen en inkomstenderving.

Restauratie Alleen al de 3 nodige reparaties aan de Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen zullen 75.000 euro kosten. Daarnaast beschouwt de gemeente nu de 209.000 euro die voor de recente restauratie van het monument was uitgegeven, als ,,compleet verloren'', aldus chef monumentenzorg Claudio Parisi Presicce donderdag in Italiaanse media. De schade aan de waarde van het monument wordt geschat op 1,2 miljoen. De Bernini-fontein was getaxeerd op 60 miljoen euro, aldus Italiaanse media.

Imagoschade De imagoschade voor Rome, vooral door het verminderde veiligheidsgevoel, schat de gemeente op 3 à 4 miljoen euro. De komende maanden zal er in de gaten worden gehouden of er minder toeristen komen. Daarnaast is alleen al aan de gemeentelijke bussen voor 100.000 euro schade aangericht. Voor de schoonmaak na de komst van de ,,onbeschaafde Hollanders'' die wildplasten en afval acherlieten, heeft de gemeente 40.000 euro moeten uitgeven.