Nieuws Actueel

Fietsbende aast op dure mountainbikes in Enschede

De Enschedese fietsspecialist Jan ten Tusscher is in de nacht van maandag op dinsdag bij een snelkraak beroofd van een aantal van zijn allerduurste mountainbikes. De daders maken waarschijnlijk deel uit van een professionele bende, die afgelopen maanden in Nederland, België en Duitsland snelkraken bij race- en mountainbikespecialisten pleegde.

Van onze redactie 25 november 2015

Ten tusscher Toma Tudor

De bende heeft het vooral gemunt op toppers van het Amerikaanse merk Specialized, maar bij Ten Tusscher zijn vannacht ook Cannondales ontvreemd.

„We konden er op wachten”, zegt Ten Tusscher. „We hadden de berichten van collega’s al gehoord en ook beelden van elkaar gezien. Er is niet alleen in België en Brabant ingebroken, maar ook dichterbij, ook al in Doetinchem en Havixbeck, bij Münster.”

„Deze jongens weten precies bij wie ze moeten zijn en welke fietsen ze moeten hebben. Ze hebben alleen maar oog voor deze mountainbikes, van een paar duizend euro en meer per stuk.”

De bende gaat volgens Ten Tusscher zeer professioneel te werk. Meerdere vermomde daders verschaffen zich met brute kracht toegang tot de winkels en pakken heel snel een beperkt aantal topfietsen mee. Aan de Oldenzaalsestraat in Enschede bleven vannacht prijzige e-bikes en spinning-bikes onaangeroerd. „Onze winkelpui is al beveiligd tegen dit soort ramkraken, we hadden er ook een wagen voor staan. Ze hebben met een paar heel grote zwerfkeien aan de zijkant een schuifpui vernield.”

Hoeveel fietsen er weg zijn, zegt Ten Tusscher niet, in het belang van het politieonderzoek. Ten Tusscher heeft camerabeelden van de inbraak. “Maar ik hoop natuurlijk dat zich ook getuigen melden die omstreeks half vier iets hebben gehoord. Er moet toch een behoorlijk kabaal zijn geweest.”

Foto: Jan ten Tusscher (Toma Tudor)