Nieuws Actueel

FIFA zet Oranje hotel uit

Rik Nizet 7 juli 2014

Bert van Oostveen betreurt dat het Nederlands elftal maandag het hotel Caeser Park Ipanema moet verlaten. De directeur betaald voetbal van de KNVB noemt het ongepast dat Oranje niet tot het einde van het toernooi in het fraaie onderkomen in Rio de Janeiro mag verblijven. "Ik denk dat het niet in het belang van het voetbal is dat sporters moeten wijken'', zei hij.

Special WK 2014WK 2014 Uitslagen en speelschemaVan Gaal: Trots op dit trucjeDe KNVB kon het hotel tot en met de halve finale vastleggen. Daarna wilde de FIFA hoogwaardigheidsbekleders en sponsors onderbrengen in de hotels aan Ipanema en Copacabana, de fraaie boulevards van Rio de Janeiro waar zondag de WK-finale wordt gehouden. "We moesten wel toestemmen. Als we een hotel tot aan het einde van het toernooi bij de FIFA wilden reserveren, dan moesten we geloof ik ergens 900 meter hoog in de bergen gaan zitten'', mopperde Van Oostveen.

UitwijkenDe selectie van Louis van Gaal gaat maandag naar São Paulo voor het duel met Argentinië in de halve finale. "Afhankelijk van de uitslag bekijken we naar welk hotel het Nederlands elftal verhuist'', vertelde Van Oostveen. "De finale is namelijk in Rio de Janeiro, de strijd om de derde en vierde plaats in Brasilia. Het is gewoon jammer dat het zo moet. De spelers zijn gewend aan het hotel. En dan moeten ze misschien voor de belangrijkste wedstrijd van hun loopbaan uitwijken. Vier jaar geleden in Zuid-Afrika was het niet anders.''Samenvatting Nederland - Costa Rica