Nieuws Actueel

Fijne feestdagen voor Apple

Van onze redactie 27 januari 2015

De nettowinst in de drie maanden tot en met 27 december steeg met 5 miljard dollar tot 18 miljard dollar (15,8 miljard euro). De omzet steeg van 57,6 miljard dollar tot 74,6 miljard dollar. Apple verkocht liefst 74,5 miljoen iPhones, 46 procent meer dan een jaar eerder.

Volgens bestuursvoorzitter Tim Cook bereikte de vraag naar Apple-producten een recordhoogte. Het vierde kwartaal is veruit de meest lucratieve periode voor het bedrijf, maar ook in het eerste kwartaal zal de groei stevig zijn. Apple voorspelt een omzet van 52 à 55 miljard dollar in vergelijking met 45,6 miljard dollar een jaar geleden.

Verkoop Apple heeft zich met de jongste iPhone-telgen, die grotere schermen hebben dan eerdere versies, wel enigszins in het eigen vlees gesneden. De verkoop van iPads, waarvan vorig jaar ook nieuwe versies op de markt kwamen, daalde voor het vierde kwartaal op rij. Apple hoopt de verkoop van zijn tablets een impuls te geven door zich samen met IBM te storten op programma's voor beide producten.