Nieuws Actueel

Filiaalmanager Jumbo: 'Ik denk dat er één supermarkt in Rijssen kapot gaat'

Van onze redactie 25 september 2015

Wiebe Boonstra Lenneke Lingmont

Nog tot en met morgen kunnen Rijssenaren boodschappen doen bij de Jumbo aan de Boomkamp. Zaterdag sluit de winkel 3,5 week de deuren, om eens flink onder handen te worden genomen. Die verbouwing heeft volgens filiaalmanager Wiebe Boonstra niets te maken met de eventuele komst van Albert Heijn op het terrein naast het station, vlakbij Jumbo, waarover een bezwarenprocedure loopt bij de Raad van State.

Vergunningsfase „De uitbreiding staat los van de komst van AH”, vertelt Boonstra. De verhuizing van Albert Heijn zit nog in de vergunningsfase, maar de filiaalmanager verwacht wel dat het er binnen enkele jaren van komt. „Maar dan is onze supermarkt al verbouwd, en hoop ik dat de klanten hier blijven komen als ze zien hoe mooi het is geworden.”

Niet slimBoonstra wil liever niet dat concurrent Albert Heijn zich vestigt in het nieuw te bouwen pand van ontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed. „Het was niet slim van de gemeente Rijssen- Holten om het plan goed te keuren. Concurrentie is goed en houdt ons als supermarkten scherp, maar er zijn al veel supermarktmeters in Rijssen. Jumbo zal wel standhouden, maar ik denk dat er één supermarkt kapotgaat als het plan doorgaat. Ik snap Albert Heijn wel, want die wil natuurlijk ook graag een nieuw pand, met meer parkeerplaatsen. Maar de gemeente moet inzien dat de AH op de huidige locatie ook kan uitbreiden, want er staan omliggende panden leeg.”Lege schappenDe te krappe parkeermogelijkheden en de ongelukkige indeling van de winkelruimte zijn voor Albert Heijn redenen om te willen verhuizen. De verbouwing van Jumbo zat er sowieso aan te komen. „Gezien de leeftijd van het gebouw zijn we toe aan een renovatie”, aldus Boonstra. „De klant kon op drukke dagen merken dat de schappen leeg waren. Dus de kans op vernieuwing, de winkel beter kunnen indelen en meer ruimte, hebben we met beide handen aangegrepen.”De verbouwing is in volle gang en wordt in verschillende etappes uitgevoerd. „Het pand is nu een klein winkelcentrum met één adres. Via de centrale hal kon je de Jumbo, Action, de bloemenshop en Schoenenreus bereiken. Dat gaat veranderen. Schoenenreus is failliet gegaan, dus die unit staat voorlopig leeg. De bloemist krijgt een eigen ingang. Action zal wat worden opgeschoven en krijgt daardoor meer ruimte. Dat geldt ook voor Jumbo, en die extra ruimte is prettig”, zegt Boonstra.FacebookDe wijzigingen die in het pand van Jumbo gerealiseerd zullen worden, zijn mede mogelijk gemaakt door de klanten. „Op Facebook konden onze klanten aangeven met welke ongemakken zij in onze winkel worden geconfronteerd en wat voor een veranderingen zij graag zien. Daar heb wij op gereageerd en we hebben de opmerkingen meegenomen in de verbouwing. Zo spelen wij in op de wensen van de klant.”SneeuwDat de Jumbo 3,5 week sluit, is langer dan gebruikelijk bij een verbouwing. Boonstra: „De dakconstructie moet ook goed zijn als er een meter sneeuw op ligt. Dat de winkel zo lang dichtgaat is vervelend en het kost veel geld, maar we houden vlak voor de sluiting een uitverkoop en we bieden klanten in de folder korting aan voor onze vestigingen in Wierden en Nijverdal.”

Foto: Lenneke Lingmont