Nieuws Actueel

Filmmaker Daan Visser uit Enter timmert aan de weg met bedrijf Film Value

Van onze redactie 18 mei 2015

Daan visser film value bert kamp

Daan Visser (23), geboren in Den Ham, maar al twaalf jaar wonend in Enter, houdt van creatief bezig zijn. Filmen, monteren en passende muziek erbij zoeken. „Ik maak eigenlijk de montage al vooraf in mijn hoofd”, vertelt Visser in zijn kantoor in het voormalige stationsgebouw van Rijssen.

RallycoureurVisser wilde eigenlijk net als zijn grote, veertien jaar oudere broer, elektriciën worden. „Maar wij gingen vaak kijken bij mijn zwager, rallycoureur Dirk Boers uit Den Ham. We filmden vaak, zoals zoveel mensen dat deden, met zo’n huis-tuin-en-keukencamera. Op een gegeven moment merkte ik dat de camera niet goed functioneerde voor de dingen die ik ermee wilde doen en dan begin je te experimenteren.”

OpleidingDe belangstelling voor video nam zulke grote vormen aan dat Daan Visser besloot naar de opleiding beeld en media van het Pius X College in Almelo te gaan. Daarna ging hij naar de foto- en filmopleiding van het Deltion College in Zwolle

OndernemerVisser liep stage bij RTV Oost en richtte op zijn achttiende al zijn eenmansbedrijf Film Value op. Hij maakt onder meer promotiefilms voor bedrijven.

SpeelfilmZijn droom is een echte korte speelfilm op te nemen, van zo’n 20 tot 25 minuten. Visser is al bezig een verhaal te schrijven dat zich in Frankrijk afspeelt. Veel meer kan en wil hij er nog niet over kwijt.

OnderscheidendWanneer hij ’s avonds op de bank zit, kijkt hij met een professioneel oog naar de tv. „Iedereen kan filmen. Maar het gaat erom dat je onderscheidend bent.” Dat heeft Visser zich goed in de oren geknoopt toen hij besloot mee te doen aan het one minute filmfestival. „Veel amateurfilmers maakten een video met een kwinkslag, een grapje in het verhaal. Ik koos ervoor een portret van een man te maken, een ambachtelijke klompenmaker, een uitstervend beroep.” Visser filmde de man vier uren lang voor een videoproductie van een minuut. „Ik kende de man, zijn gezicht spreekt boekdelen. En er zit een statement in, een boodschap. Als je een dokter zou vragen wat het beste is, dan zegt hij: een klomp.”

Foto: Daan Visser (Bert Kamp)