Nieuws Actueel

Financiële transformatie DELA succesvol door Solmate

Rik Nizet 17 maart 2015

Solmate group financiele processen 335

In de huidige economie speelt automatisering van bedrijfsprocessen een grote rol, en moeten bedrijven innovatieve technologieën toepassen om de concurrentie voor te blijven of bij te benen. Dit is ook coöperatie DELA niet ontgaan. De afgelopen jaren heeft de uitvaartverzekeraar gebouwd aan een steeds bredere dienstverlening, zoals een spaarverzekering, een andere overlijdensrisicoverzekering, en een NotarisService. Maar een groei in dienstportfolio is natuurlijk niet zonder gevolgen. Om de veranderingen op financieel gebied in goede banen te leiden, riep het bedrijf daarom de hulp in van Solmate.

Wie is Solmate?Solmate Group is een onafhankelijke business partner die bedrijven op strategisch niveau helpt om financiële processen te optimaliseren. De veranderingen die een organisatie meemaakt, maken hiermee vervolgens tegelijkertijd een (succesvolle) financiële transformatie door. Zoals het bedrijf zich op haar eigen site omschrijft, onderscheidt zij zich door ‘te werken met best-of-breed oplossingen op het gebied van financieel management, planning & control en business analytics’. Door middel van een nauwe samenwerking tussen Solmate en de targetorganisatie, is het bedrijf in staat een concreet en persoonlijk optimalisatieverslag te leveren, dat effectief perspectief biedt voor de langere termijn.

De Scan Optimalisatie Financiële ProcessenHiermee is Solmate dus bij uitstek geschikt om ervoor te zorgen dat de inrichting van het financiële systeem van DELA (Coda) aansluit bij de uitbreiding van de dienstverlening. Met een Scan Optimalisatie Financiële Processen onderzocht de business partner waar de knelpunten in de Coda van DELA in Nederland en België zitten, en waar verbetering mogelijk was. Deze resultaten werden vervolgens in persoonlijke gesprekken uitgebreid besproken. “Hierin kwam naar voren dat door de jaren heen niet altijd even duidelijk was waarom er bepaalde keuzes voor de inrichting van de Coda zijn genomen”, vertelt Wilbert Graafmans, IT-manager van DELA.

De analyse en gesprekken stelden Solmate in staat een concreet rapport met adviezen en aanpassingen op te stellen, waardoor DELA de implementatie van Coda doeltreffend kan optimaliseren. Zo diende de uitvaartexpert bijvoorbeeld een duidelijker onderscheid te maken tussen testomgeving en productieomgeving, een advies dat meteen is geïmplementeerd. Bovendien heeft de uitvaartverzorger een duidelijk inzicht gekregen in de mogelijkheden van Coda, waar zij nog verder van kunnen profiteren als er dit jaar een update van het systeem plaatsvindt naar Coda 12. "We zijn nu in staat financiële processen efficiënter in te richten en het systeem volledig aan te laten sluiten bij de behoefte", aldus Graafmans.

DELA de grootste in uitvaartenAl ruim 75 jaar is coöperatie DELA een grootmacht als het gaat om uitvaartverzorging- en verzekering, waarbij zij zich met bijna 3,7 miljoen leden de grootste in de Benelux mag noemen. Destijds in Eindhoven opgericht onder de noemer Draagt Elkanders Lasten, geldt voor DELA de overtuiging dat je sterker staat en meer bereikt als je samenwerkt . Het ideaal van de organisatie zonder winstoogmerk is dat leden hun toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien.

Met de Scan Optimalisatie Financiële Processen maakte DELA voor de eerste keer gebruik van de diensten van Solmate, maar dat het bij deze ene keer blijft is onwaarschijnlijk. "Solmate is in staat ons vooruit te helpen, en is direct, kritisch en niet bang om de vinger op de zere plek te leggen”, stelt Graafmans in een persbericht. “Met onze opgedane kennis zullen we onze dienstverlening ook in de toekomst kunnen optimaliseren, en grote kans dat Solmate ons daarbij gaat helpen.”