Aangeboden door Tradealot

Branded Content Fintech

Geen-paniek-beleggen bij Tradealot

Wereldwijd krijgen economieën de ene klap na de andere en als je het aan specialisten vraagt, is het einde daarvan nog niet in zicht. Niet bepaald een moment om te proberen iets met je geld te doen, terwijl je juist in deze tijd een beetje rendement goed kunt gebruiken. Sparen levert vrijwel niets op. De waarde van een aandeel lijkt voorlopig niet de goede kant op te gaan en bovendien: wie heeft er werkelijk verstand van beleggen? De Nederlandse fintech-onderneming Tradealot biedt een belegging die niet afhankelijk is van de economische situatie. Met 3000 euro kun je beginnen. Oprichter Paul Lamain legt uit hoe dat werkt.

Thomas Hendriks & Robbert Daalder 23 maart 2020

Beurs aandelen beleggen tradealot

Foto: Unsplash

Wie is Tradealot?

,,Tradealot ging ruim drie jaar geleden met steun van ongeveer honderd privé-investeerders van start met als doel de goedkoopste online broker van Nederland te worden. Dankzij een strategische en exclusieve samenwerking met de JFD Bank uit Duitsland kunnen de kosten voor de handel in de belangrijkste aandelen tot nul worden teruggebracht. Dat beleggers geheel gratis zelfstandig kunnen beleggen is nog nooit eerder gebeurd in Nederland.”

Gratis beleggen?
,,Want geen commissies of transactiekosten. Tradealot verdient aan vermogensbeheer, handelssystemen en additionele producten zoals handelssignalen die we aan beleggers aanbieden. Dit verdienmodel is voldoende winstgevend en daarom kunnen we klanten gratis zelfstandig beleggen aanbieden. Zo’n 45.000 klanten, de meesten op dit moment nog in Duitsland, zijn bij ons klant. We hebben zo’n 200 miljoen euro in portefeuille. Daarmee zijn we een middelgrote speler.”

Om zelfstandig te beleggen in aandelen moet je er echt verstand van hebben..

,,Inderdaad. En er dagelijks mee bezig kunnen zijn. Daarbij: het grootste gevaar voor zelfstandige beleggers is handelen op emotie. Je stopt kleine winst in je zak en denkt bij verlies ‘dat vang ik wel weer op.’ De koersen gaan op dit moment ook nog eens heftig op en neer. Je moet er echt verstand van hebben om daar goed mee om te gaan.”


"Alles gebeurt door middel van kunstmatige intelligentie, waarmee de emotie is uitgeschakeld"

Paul Lamain (Tradealot)

Dus bieden jullie een belegging aan die niet afhankelijk is van de economische situatie? Leg uit.

,,De JFD Tradealot Hedge strategie biedt beleggers de kans om een rendement te maken ongeacht de marktsituatie. De Hedge strategie speelt in op feiten en probeert niet de markt te voorspellen. Via long (koersen stijgen) en short (koersen dalen) orders wordt ingespeeld op de beweeglijkheid in de markt. Alles gebeurt door middel van kunstmatige intelligentie, waarmee de emotie is uitgeschakeld.”

Die beweeglijkheid is nu hoog. Dat komt juist goed van pas?

Ja, de strategie moet het hebben van de schommelingen in de markt. Die zijn er nu voldoende. Middels het kopen maar ook verkopen kunnen we inspelen op dalingen en stijgingen.

En het rendement?

,,We hebben een target van 1,5 procent per maand. Dat is 18 procent per jaar, maar er zullen ook tijden zijn dat het minder gaat. Tien procent is haalbaar. En je kunt bij ons al beleggen vanaf 3000 euro. Als je het kunt missen en op zoek bent naar rendement is juist nu een goed moment.”

Alles gebeurt digitaal, dat klinkt afstandelijk wanneer je je geld aan iemand geeft om te beleggen.

,,De handel en het openen van een rekening is inderdaad helemaal digitaal, dit is het snelst. Maar het contact met onze klanten is zeer persoonlijk. We gaan graag bij een klant langs voor een persoonlijk gesprek, ook is iedereen welkom bij ons op kantoor in Aerdenhout.”

Meer weten over beleggen bij Tradealot? Klik hier!