Nieuws Actueel

Fiscus lanceert app voor aangifte

Van onze redactie 28 februari 2015

Image 4786882

"Toen hebben bijna 17.000 mensen hun aangifte via de app verstuurd", zegt directeur-generaal Belastingdienst Peter Veld in De Telegraaf. De app wordt beschikbaar gesteld voor Android en iOS.

Hulpmiddel De app voor smartphone en tablet is niet voor iedereen te gebruiken. Het is vooral een goed hulpmiddel voor mensen die niets meer hoeven te wijzigen aan hun vooraf door de Belastingdienst ingevulde aangifte. Wie in 2014 een huis heeft gekocht of getrouwd is, kan die gegevens in de app niet veranderen en is aangewezen op de speciale website waarop mensen hun aangifte kunnen doen.

Overigens is het downloaden van het speciale aangifteprogramma niet meer nodig. De Belastingdienst heeft voor iedereen een persoonlijke pagina ingericht waarop de aangifte kan worden ingevuld. “Wij rekenen erop dat het leeuwendeel van de mensen voortaan hun aangifte via de website van de Belastingdienst zal doen”, zegt Veld.

Aangifte Dit jaar moeten ongeveer 6,5 miljoen mensen aangifte inkomstenbelasting doen. De Belastingdienst heeft voor 6 miljoen alle gegevens over loon, WOZ-waarde, betaalde hypotheekrente, spaartegoeden en andere zaken al ingevuld.