Nieuws Actueel

Fishworld in Borne zaterdag weer open, met Berghia-slakken

Van onze redactie 31 juli 2015

Fishworld TT

De dertig Berghia-slakken, die maandag levend uit het uitgebrande pand werden gehaald, maken het goed. Zoon Frank is een jaar druk geweest met het kweken van de zoutwaterdieren en vreesde dat zijn slakken de brand niet zouden overleven.

Gelukt“Ze zitten nu in een klein aquarium bij mijn zoon thuis en maken het goed”, zegt vader Hans Spies. De slakken zijn geliefd omdat ze een aquarium kunnen ontdoen van gevreesde glasanemonen, snelverspreidend ‘onkruid’ dat koralen laat afsterven. “Maar ze zijn moeilijk te kweken. Door veel experimenteren is het mijn zoon toch gelukt.”

PijlstaartroggenVan de geredde pijlstaartroggen zijn er nog slechts twee in leven. Voor de andere vissen bleek de brand een te grote aanslag te hebben gepleegd op de gezondheid. Ze overleden de afgelopen dagen. Ondanks dat de winkel zaterdag weer opent zijn er nog maar weinig vissen te koop. Hans Spies: “We moeten de installaties voor zoutwatervissen weer opstarten. Dat duurt een paar weken. We hebben wel goudvissen.”

HeropeningOok zijn producten als schoonmaak- en voedingsstoffen vanaf zaterdag weer te koop. Om de snelle heropening mogelijk te maken hebben vader en zoon Spies hup gehad van leveranciers uit heel het land. Hans: “We moesten creatief zijn, want veel geld is er niet meer na de brand. Gelukkig dachten onder meer de leveranciers van het winkelinventaris met ons mee.”

Foto: Toma Tudor