Nieuws Actueel

Fitnessondernemer Barry ten Voorde koopt bedrijfscomplex in Hengelo

Van onze redactie 20 oktober 2015

BGTV Holding2 Lars Smook

Ten Voorde huurde al een groot deel van het complex, waar in het verleden onder andere het distributiecentrum van Schuitema zat en van waaruit de Spar-supermarkten in de regio werden bevoorraad. Er zitten ook nog andere huurders. „Die blijven lekker zitten”, aldus Ten Voorde.

SporttraderDe 41-jarige ondernemer is actief in de fitnessbranche. Hij is directeur van BGTV Holding, met in totaal twintig personeelsleden. Onder de holding vallen drie bedrijven: Sporttrader, Fitwinkel en Gorilla Wear. Sporttrader levert fitnessapparatuur. Fitwinkel is een franchiseformule die is gespecialiseerd in de verkoop van fitnessapparaten, -kleding, -artikelen en sportvoeding. De eerste drie Fitwinkels bevinden zich in Hengelo, Arnhem en Helmond. Gorilla Wear is een kledingmerk waarvan Ten Voorde enkele jaren geleden de wereldwijde rechten verwierf.

Verder groeienDe Hengeloër heeft het bedrijfscomplex gekocht om verder te kunnen groeien. „De mogelijkheid is er om er nog een deel bij aan te bouwen.” Zijn bedrijf is in korte tijd sterk gegroeid. „We zijn in de afgelopen vijftien jaar zes keer verhuisd. Dit was een uitgelezen mogelijkheid om ons definitief te vestigen.” Hoeveel hij voor het bedrijfscomplex heeft betaald, wil Ten Voorde niet kwijt.

NedaloVanaf 1924 was de Nederlandsche Apparatenfabriek Lonneker, kortweg Nedalo, op het terrein op de hoek van de Twekkelerweg en de Pruisische Veldweg gevestigd. Voor en tijdens de oorlog behoorde Nedalo tot de Duitse Siemenswerke. Na de oorlog wisselde het complex meerdere keren van eigenaar.

Foto: Lars Smook