Nieuws Actueel

Flinke winsten op Wall Street

Van onze redactie 10 februari 2015

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,4 procent hoger op 17.803 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 2058 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,9 procent omhoog naar 4766 punten.

Woensdag vindt overleg plaats van de ministers van Financiën van de eurozone over Griekenland. Er wordt gehoopt dat dan een voorlopig compromis kan worden gesloten over een aanpak van de Griekse schuldenproblematiek.

Qualcomm Veel richtinggevend nieuws was er dinsdag niet. Coca-Cola klom 2,6 procent na kwartaalcijfers die beter waren dan verwacht. Het frisdrankenconcern heeft last van de sterke dollar en zag de winst in het vierde kwartaal van vorig jaar stevig dalen, maar presteerde toch beter dan analisten gemiddeld voorspelden.

Chipfabrikant Qualcomm maakte bekend bijna 1 miljard dollar te betalen aan Chinese toezichthouders om een onderzoek naar overtredingen van mededingingswetten te beëindigen. Qualcomm lag onder vuur vanwege een geschil over patenten en licenties. Het onderzoek naar het Amerikaanse bedrijf heeft veertien maanden geduurd. Beleggers waren blij dat er nu een regeling is gesloten en het aandeel Qualcomm steeg 4,1 procent.

General Motors Autoconcern General Motors ging 2,8 procent omhoog. Een investeerder wil zich met steun van andere aandeelhouders nomineren voor het bestuur van GM met een voorstel voor een aandeleninkoopprogramma van 8 miljard dollar.

De olieprijzen zakten flink weg. Een vat Amerikaanse olie werd 4,7 procent goedkoper op 50,33 dollar en de prijs van Brent zakte 3 procent tot 56,62 dollar. Olieproducenten als ExxonMobil en Chevron verloren tot 1 procent. Oliedienstverleners als Schlumberger, Halliburton en Baker Hughes leverden tot 2,3 procent in.

De euro was 1,1311 dollar waard, tegen 1,1319 dollar bij het slot van de Europese beurshandel.