Nieuws Actueel

Floortje Zipper opent Zipper Clinics in Hengelo

Van onze redactie 22 oktober 2015

Zipper Clinics Lenneke Lingmont

'Een kruisbestuiving', noemt ze het. En juist dat vindt de directeur van Zipper Clinics zo mooi aan de komst van haar praktijk naar het pand van Twentehof Kliniek in Hengelo. "We werden door de vaatchirurg en proctoloog hier benaderd om onze kliniek, naast de huidige locatie in Enschede, ook hier te vestigen. Dat leek ons een goede stap. We zijn immers een mooie aanvulling op de medische specialismen die al in dit pand gevestigd zijn. De specialisten kunnen hun patiënten naar ons doorverwijzen en andersom. Met elkaar proberen we patiënten een zo volledig mogelijk pakket aan hoogwaardige zorg te geven. We streven hetzelfde doel na."

Naast Zipper Clinics, huisvest het pand aan de Demmersweg de fertiliteitspoli van het ZGT, flebologie, vaatchirurgie en proctologie.

MediaPlastische chirurgie: het is volgens Zipper geen privilege voor de beroemdheden. "De media geven wat dat betreft een negatief beeld af. En het is jammer dat de berichtgeving vaak de missers betreft." Maar de roddels over borstverkleiningen en neuscorrecties hebben volgens de 32-jarige eigenaresse ook een positieve uitwerking. "Plastische chirurgie is hot. Het leeft. En de media smullen ervan. Maar het wordt daardoor juist bespreekbaar gemaakt. Het bevindt zich gelukkig steeds minder in de taboesfeer."

OnzekerZipper Clinics is blij met deze acceptatie. Maar zorgvuldig met de patiënten omgaan blijft hoog in het vaandel. Samen met medisch directeur en plastisch chirurg Michel Cromheecke doet Floortje Zipper er alles aan om patiënten de juiste keuze te laten maken. Ze legt uit: "Tijdens het consult is het onze taak om uit te zoeken wat er precies speelt bij de patiënt. Belangrijk is dat die aan kan geven wat hem of haar zo onzeker maakt of wat het probleem precies is. Als wij merken dat er problematiek op een ander vlak speelt, dan schromen wij niet om te zeggen: 'Doe het niet'. "

JongerZe wijst naar een promotieposter in de hoek van de kamer. 'Jonger kunnen we je niet maken, maar we zorgen er wél voor dat je er door onze behandelingen beter uit gaat zien', luidt de gedrukte slogan. "Dat is ook echt hoe we erin staan,", voegt ze er lachend aan toe.

TwenteHaar onderneming loopt beter dan verwacht. De verklaring daarvoor is volgens Zipper simpel: een kleinere, betaalbare kliniek die zich focust op persoonlijke aandacht voor de patiënt ontbrak in Twente. "Ik ben van mening dat er daarvan zelfs maar weinig in Nederland zijn", voegt ze toe. De verleiding om de prijzen te verhogen in de tijden van succes ervaart ze nauwelijks. Uitbreiden en nog groter worden, dat ziet Zipper best zitten. "Zo lang het maar behapbaar blijft. En het moet zeker geen afbreuk doen aan onze persoonlijke benadering."Binnenkort hoopt Zipper Clinics een tweede plastisch chirurg te verwelkomen. Ook zullen de vaatchirurgen, proctologen en de fleboloog van Twentehof Kliniek behandelingen uit gaan voeren bij de esthetische kliniek.

Ontwikkelen De komende tijd staat dus in het teken van ontwikkelen. En de drempel nog meer verlagen. Niet alleen in Hengelo, maar in heel Twente. Zipper: "Wat ik hoop, is dat Twentenaren ons weten te vinden. We zijn een betrouwbare kliniek. In Amsterdam staat er bij wijze van spreken op elke hoek van de straat een kliniek voor plastische chirurgie. Maar mensen moeten weten dat er ook over de IJssel oplossingen zijn voor hun klacht."

Floortje Zipper in de Hengelose dependance van haar kliniek voor plastische chirurgie en huidtherapie op Westermaat Zuid. "In Amsterdam staat er bij wijze van spreken op elke hoek van de straat een kliniek." Foto: Lenneke Lingmont