Nieuws Actueel

Flower & Design timmert aan de weg

Van onze redactie 10 december 2014

In het bedrijf Flower & Design zijn leerlingen van de leerrichting Bloem & Design werkzaam. AOC-docente Pien Fleer merkt dat de naamsbekendheid van het bedrijf de laatste jaren is toegenomen. ,,We hebben nu al acht jaar een bedrijfje binnen de school met derde- en vierdejaars en je ziet dat het steeds meer bekendheid krijgt. Vroeger moesten we de boer op, maar nu heb ik al een map vol opdrachten.”

De tien werken voor het Tussendoor-project worden in april geplaatst. Het moeten kunstzinnige bomen worden waarbij ‘beweging, groen en water’ de kernwoorden zijn. „De leerlingen moeten nadenken over duurzaamheid”, zegt Fleer. „Dat is iets waar we als groene school onze pijlen op richten. Bovendien past het project in het zogenaamde regioleren waarbij gemeenten, woningbouwcorporaties en bedrijven worden betrokken.” Naast het Tussendoor-project is Flower & Design tevens gevraagd om het ijsbaantje in de Almelose binnenstad te versieren.

Foto: Examenleerlingen van het AOC Oost gaan in opdracht van woningstichting Beter Wonen zorgen voor de invulling van de Oude Veemarkt met kunstwerken van bloemen. (Rikkert Harink)