Nieuws Actueel

Fly12 is een fietslamp en HD-camera in 1

Van onze redactie 20 februari 2015

Wat is het precies? Fly12 is een combinatie van een HD-camera met een krachtige fietslamp (400 lumen). Je kunt er dus je fietstochtjes mee vastleggen op hoge resolutie, maar tegelijkertijd is het ook je voorlicht.

Wat maakt het bijzonder? In tegenstelling tot andere sportcamera's zoals de Go Pro heeft de Fly12 nog een tweede functie, namelijk een lamp. Daardoor kun je er ook in het donker mee filmen tijdens je fietsritjes. De camera heeft bovendien een veel langere batterijduur, namelijk 10 uur tegen 3 uur bij de Go Pro.

Zijn er nadelen? Wanneer je de camera en de lamp tegelijkertijd gebruikt, is de batterij na twee uur leeg. Door het opnemen in hoge resolutie is je geheugenkaartje bovendien ook zo vol. Wie een Fly12 wil hebben moet er bovendien diep voor in de buidel tasten: deze kost maar liefst 249 dollar (220 euro) voor de vroege beslissers. En dat is dan nog exclusief de 30 dollar verzendkosten.

Vind ik leuk? Fly12 is een leuk hebbedingetje, maar in zijn soort wel erg duur. Voor een paar tientjes heb je immers al een action cam. Die kwaliteit is minder en je kunt er niet mee in het donker filmen. Maar de vraag is of Fly12 genoeg extra's biedt om zijn meerprijs waard te zijn.