Nieuws Actueel

FNV: nog niet overtuigd van ontslagen Blokker

Van onze redactie 10 februari 2015

Blokker maakte maandag bekend 440 werknemers te ontslaan, 6% van het personeelsbestand. Van Lieshout zei dat de bonden dinsdag veel informatie hebben gekregen van de winkelketen. ,,Daar zijn we wel positief over. Maar we zijn nog niet overtuigd. Blokker heeft beloofd met meer informatie te zullen komen om het aantal ontslagen verder te onderbouwen'', aldus Van Lieshout.

Sociaal plan Ook hebben de bonden gesproken over een sociaal plan voor de ontslagen medewerkers. De vakbonden willen een fatsoenlijke ontslagregeling en goede begeleiding van werk naar werk. ,,Er is een eerste voorzet gegeven door Blokker. Daar zijn we voorzichtig positief over, maar er is nog een lange weg te gaan om tot een akkoord te komen'', zei Van Lieshout. De bonden gaan met hun leden overleggen om 'verdere input' te krijgen voor de onderhandelingen.

'Ernstige bedenkingen' De bonden hebben nog steeds ,,ernstige bedenkingen'' bij de plannen van Blokker voor verdere flexibilisering van de werktijden. ,,Blokker liet weten dit in overleg te willen doen en wel te streven naar een minimumaantal uren voor werknemers.'' Maar als het betekent dat mensen moeten gaan werken op kleinere contracten waar ze nauwelijks van rond kunnen komen, ,,dan gaan wij daarvoor liggen'', liet de FNV'er maandag al weten.

Volgende week woensdag praten de bonden verder met Blokker.