Nieuws Actueel

FNV sleept uitzender voor de rechter

Van onze redactie 21 juli 2015

Image 5097118

Volgens de vakbond overtreedt Aelbers de cao door buitenlandse werknemers structureel onder te betalen. Bovendien zou het uitzendbureau ten onrechte 180 euro per week huisvestings- en vervoerskosten inhouden op het loon. ,,Volgens de cao moet Aelbers die zelf vergoeden. De constructie leidt tot oneigenlijke concurrentie en verdringing'', zegt de vakbond.

Het uitzendbureau voor de bouw heeft enkele honderden Poolse, Hongaarse en Roemeense arbeiders in dienst. Aelbers leent die uit aan grote bouwbedrijven als Heijmans, Volkerwessels en BAM.

Niets verkeerd

,,We hebben Aelbers gesommeerd, maar ze stellen dat ze niets verkeerd doen. Ook hoofdaannemers en opdrachtgevers als Google en Rijkswaterstaat hebben we ruim tijd gegeven om de misstanden uit eigen beweging aan te pakken. Maar ze laten het afweten, dus stappen we naar de rechter'', zegt FNV-bestuurder Helga Tienkamp.

Volgens FNV zet Aelbers de buitenlandse arbeiders onder meer in bij de bouw van een datacentrum voor Google in de Eemshaven, bij de snelwegen A1 en A6, voor opdrachtgever Rijkswaterstaat en bij de bouw van een tunnel onder de A28 bij Amersfoort.