Nieuws Actueel

Fonq.nl slokt Direct Design op

Rik Nizet 21 januari 2014

Webwarenhuis fonq.nl heeft Direct Design overgenomen, een in 2004 opgerichte webwinkel die is gespecialiseerd in designmeubels.

Fonq.nl breidt door de aankoop van de veel kleinere branchegenoot zijn assortiment designmerken uit en haalt tegelijkertijd expertise op dat gebied in huis. De twee oprichters van Direct Design worden verantwoordelijk voor de nieuwe designafdeling van fonq.

Fonq.nl, dat producten verkoopt op het gebied van wonen, koken en tuinieren, kondigde al eerder aan webwinkels met bijzondere producten te willen inlijven. Het bedrijf ziet daarin mogelijkheden om zich van de concurrentie te onderscheiden als webwinkel waar ook liefhebbers van bijzonder vormgegeven producten terechtkunnen.

Topman Patrick Kerssemakers van fonq.nl zei dinsdag nieuwe overnames niet uit te sluiten. Financiële details over de overname van Direct Design worden niet verstrekt.

Fonq.nl, dat ook actief is in België, Duitsland en Frankrijk, is sinds november vorig jaar volledig eigendom van onlineretailgroep RFS Holland Holding. RFS is ook het moederbedrijf van wehkamp.nl.

Fonq.nl (100 werknemers) realiseerde vorig jaar een omzet van 37 miljoen euro, een stijging met 37 procent ten opzichte van 2012.