Nieuws Actueel

FoodBelts Borne groeit aan de lopende band

Van onze redactie 30 oktober 2015

Image 5388919

Hij was 50 jaar toen hij op straat kwam te staan. Met een flinke vertrekpremie, dat wel. Maar zin om achter de geraniums te gaan zitten, had Erik Boesenkool niet. Hij ging in de transportbanden, de handel waar zijn oude baas mee was gestopt en waar hij alles van afweet. Met die kennis en de nodige slimmigheidjes heeft Boesenkool binnen anderhalf jaar tijd met FoodBelts een indrukwekkende omzet opgebouwd. Als vijftigplusser een onderneming beginnen en dan in zo’n korte tijd al zo’n grote omzet draaien. Dat en zijn motivatie zijn de twee punten waarmee hij hoog scoort bij de strijd om de startersprijs 2015, waarvoor hij is genomineerd. Hoe groot de omzet precies is, wil Boesenkool niet vertellen. De concurrentie om de prijs bestaat vooral uit innovatieve bedrijfjes met ‘nieuwerwetse producten’.

Gipsplaatjes„Ik ben begonnen in de garage. Een paar gipsplaatjes tegen de wanden, vloerbedekking. Toen ik klanten uit Zweden en Rusland moest ontvangen, besefte ik dat ik zo niet verder kon.” Eigenlijk is het bedrijfshalletje op De Molenkamp nog iets te groot voor FoodBelts, maar Boesenkool verwacht binnenkort een grote order. Binnengehaald door zijn oudste zoon. Want FoodBelts is inmiddels een echt familiebedrijf. Want naast zijn oudste zoon doen ook de twee jongsten mee. En de echtgenote van Erik. „Alleen de banken werken niet mee”, verzucht hij. „Ik kan maar geen rekening-courant krijgen, ondanks de goede cijfers. Als dat wel zo was, had ik nu al twee werknemers meer aan kunnen stellen.”

Gunfactor Groeien moet het bedrijf nu met de winst die aan eerdere leveringen wordt overgehouden. Maar ook daarmee dijt het bedrijf steeds verder uit. Boesenkool is er van overtuigd dat zijn klantvriendelijke aanpak de sleutel is tot dat succes. Het gaat om de gunfactor, weet hij uit ervaring. „Een klant moet het gevoel hebben dat jij hem goed helpt, goede technische ondersteuning geeft en er ook bent als hij je nodig heeft. Ik zeg altijd: ‘Je kunt me 24 uur per dag, zeven dagen per week bellen’. En je wordt echt niet zo vaak gebeld, hoor...”, zegt hij lachend. Het helpt dat de naam van het bedrijf zorgt dat hij altijd in de top 3 van de zoekresultaten op het internet staat als iemand zoekt naar ‘belts’ om ‘food' te transporteren. Net als de gemoedelijke manier van zaken doen, zonder opsmuk. „Bedrijven houden open dagen met presentaties. Ik heb de klanten uitgenodigd voor een barbecue. Er kwamen circa 150 bedrijven op af. Ook uit Amerika en Oekraïne.”

Uitreiking​De startersprijs wordt 10 november uitgereikt in het Rabotheater in Hengelo. Aanvang 19.00 uur.