Nieuws Actueel

Foodfestival Taste of Holland in Jaarbeurs

In de Utrechtse Jaarbeurs is komend weekend het eerste nationale culinaire festival, Taste of Holland. Taste of Holland is een mega-foodfestival, waarop alle facetten van eten, drinken of proeven aanwezig zijn. Er zijn tientallen foodstands, ten minste acht restaurants, een bierplein, wijnbars en paviljoens. Er wordt gerekend op zo'n 15.000 bezoekers op het driedaagse evenement.

Peter van de Vusse 10 februari 2016

Food Festival

"Alle provincies zijn vertegenwoordigd in de vorm van een restaurant, streekproduct of topchef", zegt woordvoerder Anouk Bunge van Typhoon Hospitality, het marketing- en pr-bureau, dat Taste of Holland in de arm heeft genomen. Bezoekers kunnen ook zelf gerechtjes klaarmaken onder leiding van een topchef. Verder bereiden meesterkoks in sessies van dertig minuten zelf gerechten die thuis zijn uit te proberen. Voorts zijn er allerlei workshops, variërend van cocktails maken, desserts decoreren en wijn-spijs combineren tot foodfotografie.

Vier uit UtrechtUtrecht heeft vier vertegenwoordigers. Restaurant Stan&Co is aanwezig met een barbecuebike waarvan hoorntjes met pulled pork en huisgemaakte zuurkool worden geserveerd. Ook staat het restaurant er met een slush puppy-machine, een apparaat waarmee een frozen lemonade met jenever wordt gemaakt.Restaurant The Colour Kitchen biedt een aantal gerechtjes, waaronder een soufflé van pompoen en een chocolade brownie met toffee, dadels en pecannoten.

HamburgersBurgerrestaurant en wijnbar Firma Pickles & Burgers is aanwezig met een twee verdiepingen tellende foodtruck. Bij Pickles & Burgers worden hamburgers gecombineerd met een glas wijn. Tot slot biedt het Utrechtse wijncafé Lefebvre (wijnbar van het jaar) wijn, al dan niet samen met een kaas- of borrelplank.In het zogeheten Taste Theater laat topchef Vito Reekers van hotel Karel V het publiek zien hoe hij zijn gerechten maakt. Op het streekbiercafé presenteren Utrechtse brouwers hun bieren. Voor kinderen is er een apart programma.

Taste of Holland, vrij 12 t/m zon 14 feb, Jaarbeurs. Meer informatie op dewebsite van Taste of Holland.