Nieuws Actueel

Fooi van 1000 euro

Bram de Vrind 28 juli 2015

Serveerster dennis weening fooi duizend euro amsterdam fier kinneging 1 335

Dennis Weening heeft een serveerster in Amsterdam de werkdag van haar leven bezorgd. De presentator en fervent pokeraar stopte haar afgelopen week 1000 euro fooi toe.

"Wat is het addertje onder het gras?", vroeg de blonde deerne van café Fier zich verbaasd af. Nee hoor, no strings attached, liet Weening weten om vervolgens zijn boeltje te pakken en er vandoor te gaan.

Briefjes van honderdWeening zou het geld dat hij in briefjes van honderd bij zich droeg, gewonnen hebben met pokeren. Een vriend legde zijn actie vast op camera.

Goed doelDe serveerster, Maaike Kinneging, denkt nog steeds dat er iets achter zit, zegt ze tegen Het Parool. "Ik was zo verbaasd, ik geloofde niet dat het echt was." De bardame herkende Weening en wist ook dat ze gefilmd werd. "Ik kan me wel voorstellen dat iemand duizend euro weg geeft aan een goed doel of zo, maar niet als fooi."

Mooie vakantieZe hoeft de fooi niet te delen met collega's. "Met duizend euro kan ik best een mooie vakantie boeken. Waar naartoe weet ik nog niet."

BlufRTL ontkent dat het om een promotie-actie voor de RTL5-serie Bluf gaat.