Nieuws Actueel

ForFarmers breidt tankpark in Lochem uit

Van onze redactie 13 april 2015

For Farmers Jeffrey Scholman

Het tankpark wordt verder uitgebreid met een vierde laad- en losstraat. Met die aanpassingen kan ForFarmers DML voortaan 120.000 ton per jaar aan vloeibare reststromen uit bijvoorbeeld de frites-, bier- en zuivelindustrie verwerken. Aan de Kwinkweerd ondergaan de afvalstoffen een bewerking, waarna ze als veevoer geschikt zijn voor de varkenshouderij.

Trend

ForFarmers DML speelt met de uitbreiding in op een trend: steeds meer afvalstromen zijn door meer kennis en betere technologieën goed houdbaar en beter te verwerken tot varkensvoer. Reststoffen die tot nu toe werden afgevoerd naar vuilverbrandingsovens.

Steeds meer varkenshouders gebruiken afvalstoffen uit de voedingsindustrie om er hoogwaardig voer van te maken. Met eigen installaties mengen de boeren die tot gezonde, smaakvolle en goed verteerbare varkensvoeders. Bier-, kaas-, soja-, biodiesel- en aardappelindustrie zijn enkele branches die dagelijks veel bierborstel, wei, koolzaad- en sojaschroot produceren.

Duurzaam

Varkenshouderijen werken duurzamer door reststromen te hergebruiken. Bovendien zijn ze daardoor in staat de kosten van het voer te verlagen. Ook biedt deze manier van werken hen de mogelijkheid de kwaliteit van het voer beter af te stemmen op bijvoorbeeld de conditie van hun varkens.

Foto: Jeffrey Scholman