Nieuws Actueel

Forse winststijging Beter Bed

Rik Nizet 13 maart 2015

Beter bed groot

Beter Bed heeft in 2014 een fors hogere winst behaald dan een jaar eerder, geholpen door een sterke tweede helft van het jaar. Dat maakte de beddenverkoper vrijdag bekend.

Het nettoresultaat bedroeg 16,9 miljoen euro, tegen 8,2 miljoen euro in 2013. De omzet nam vorig jaar met 1,8 procent toe naar 364 miljoen euro, zoals Beter Bed al eerder had gemeld. Volgens het bedrijf was vanaf het tweede kwartaal in vrijwel alle landen een positieve ontwikkeling te zien van de omzet.

WinkelformulesVooral in Duitsland, Oostenrijk en België liepen de zaken goed. In Nederland daalde de omzet echter met 5 procent, als gevolg van de afbouw van de winkelformules Slaapgenoten en Matrassen Concord. Exclusief deze formules bleef de omzet in Nederland stabiel.

Beter Bed telde eind vorig jaar 1127 winkels. Er werden 63 vestigingen geopend en 111 gesloten.

Gematigd positiefHet bedrijf gaf aan dat de economische vooruitzichten gematigd positief blijven. Beter Bed verwacht voor dit jaar dat de positieve omzettrend uit 2014 zich voort zal zetten. Voor Nederland zal dit mede afhankelijk zijn van het tempo waarin de woningmarkt herstelt. Er zal veel aandacht worden besteed aan margeverbetering, strenge kostenbeheersing en een verlaging van het werkkapitaal, aldus de onderneming.