Nieuws Actueel

Fort Smakelijk krijgt cheque en auto

Cobine van der Louw 11 december 2015

Keesbronkhorstfortsmakelijk1065

Extra boxen om levensmiddelen mee te vervoeren en een nieuwe vloerbedekking; dat stond op het wensenlijstje van Kees Bronkhorst, eigenaar van restaurant Fort Smakelijk in Bergen op Zoom. Van Rotary Club Bergen op Zoom kreeg hij een nieuwe auto en een cheque ter waarde van duizend euro om vrij te besteden. Zo schrijft BN De Stem.

De club ging daarom deze week niet zoals gebruikelijk lunchen bij Grand Hotel De Draak. Onder het mom van een bedrijfsbezoek nuttigden de leden deze keer de wekelijkse maaltijd bij Fort Smakelijk, om de cheque en de auto te overhandigen aan eigenaar Bronkhorst.

Iedere vijf jaar viert de Rotary Club Bergen op Zoom Centrum het lustrum met een feest en een donatie aan een goed doel. "Dit goede doel moet regionaal georiënteerd zijn en in het teken staan van het dienen van de maatschappij", aldus voorzitter Theo Schots.Dit jaar is er gekozen voor project Fort Smakelijk. En niet zomaar: het doel van dit restaurant is om twee keer in de week een driegangendiner aan te bieden voor het bescheiden bedrag van drie tot zes euro. Hierdoor kunnen eenzame mensen elkaar ontmoeten onder het genot van een goede maaltijd."Fort Smakelijk vormt zo'n soort sociaal ontmoetingspunt of netwerk. Een kans om weer onder de mensen te zijn", aldus eigenaar Bronkhorst.Schots ziet Fort Smakelijk als een onderneming die zich op meerdere manieren inzet voor de samenleving. Niet alleen als ontmoetingspunt, maar ook biedt het bedrijf mensen een tweede kans. Bronkhorst werkt namelijk samen met mensen die moeten reïntegreren in de maatschappij, een verstandelijke beperking hebben of als moeilijk opvoedbaar bestempeld worden.Volgens de eigenaar van het restaurant is dit ook gelijk het meest dankbare aan zijn werk. "Geweldig om iets voor deze mensen te kunnen doen. Je ziet echt verschil tussen hoe ze binnenkomen en na enige tijd weer vertrekken. Ze hebben gewoon iemand nodig die ze op weg helpt." Bronkhorst is dan ook erg blij met het cadeau. "Ja, geweldig gul van ze. Je vraagt niet zomaar om een nieuw autootje."Schots omschrijft Bronkhorst als een 'zeer gedreven ondernemer met een sociaal hart'. "Hij weet deze twee eigenschappen op een wonderlijke manier te combineren. Hopelijk kan hij dit werk nog jaren blijven doen. En hopelijk maakt de auto het werk net iets makkelijker voor hem."