Nieuws Actueel

Fortuin voor Chinese die dochter wil verkopen

Van onze redactie 23 december 2014

De vrouw kwam vorige week in het nieuws, toen ze huilend en wel in de stad Fuzhou op straat haar jongste dochter probeerde te verkopen. Haar man Zhou Guixing was zwaargewond geraakt op een bouwplaats en het bedrijf waarvoor hij werkte weigerde de ziekenhuisrekening te betalen. Geldnood noopte tot de verkoop van de jongste dochter.

Het gezin is echter nog bij elkaar en de medische rekeningen zijn betaald. Het nieuws en vooral de bijbehorende foto's ontroerden zeker 3000 mensen die stuk voor stuk een geldbedrag doneerden aan het gezin. In totaal kwam er 1,27 miljoen yuan binnen (170.000 euro).

Dat bedrag was meer dan genoeg om het ziekenhuis te betalen en dus besloot het gezin de rest te doneren aan goede doelen. Zo heeft het Rode Kruis 500.000 yuan gekregen. Zhou heeft zijn rekening inmiddels gesloten. ,,Het is niet makkelijk om geld te verdienen. Anderen hebben hier hard voor gewerkt'', zei hij tegen Sina News vanuit zijn rolstoel. ,,Ik ben er sinds deze tragedie zeker van dat het grootste geluk komt van samen leven als een compleet gezin.''