Nieuws Actueel

Forum over de kansen en uitdagingen van Smart Industry tijdens Business Meets Twente

Van onze redactie 29 oktober 2015

Smartindustry 1

Smart Industry is het koppelen van geavanceerde ICT aan productieprocessen binnen de bedrijfsketen, met als resultaat veel efficiëntere en slimmere productieprocessen, producten en ondernemingsmodellen die beter en sneller op de behoeften van de markt kunnen inspelen.

UitdagingNaast vele kansen kan Smart Industry ook zorgen voor uitdagingen voor bedrijven in Oost-Nederland. Dankzij de nieuwe mogelijkheden die Smart Industy biedt zal er moeten worden ingespeeld op ontwikkelingen die op verschillende manieren impact hebben op een bedrijf. Er ontstaan vraagstukken op het personele vlak, klanten stellen andere eisen, samenwerking in de keten wordt anders, er is impact op de organisatie van werk, er zijn zorgen over intellectueel eigendom en er is de technologische afhankelijkheid die steeds groter wordt. Hoe ga je als organisatie met deze vraagstukken om en hoe communiceer je dat binnen je onderneming?

Business Meets TwenteOver deze en veel meer vraagstukken wordt informatie gegeven tijdens een forum dat tijdens de Business Meets Twente wordt gehouden. Op 18 november zal gespreksleider Laurens Jan Stam hierover met toonaangevende mensen uit het bedrijfsleven en van overkoepelende organisaties in gesprek gaan. Gasten zijn onder andere Ron van Gent (VNO-NCW Midden), Pieter Dillingh (Kennispark Twente), Leendert Remmelink (FME), Tom Bouws (KvK) en Jaap Beernink (Twente Board). Daarnaast is er een case te zien van beddenspecialist Auping uit Deventer waar men al inspeelt op de mogelijkheden van Smart Industry. Aanvang van het forum is om 14.00 uur en het gesprek zal duren tot 15.00 uur.

Benieuwd? Meld je hier aan voor Business Meets Twente.

5 redenen waarom je BMT niet mag missen 2 dagen gratis toegang Grootste netwerkvloer van Twente Meer dan 25 kennissessies Veel kennis, nieuws en inspiratie Laat je inspireren door Bram Moszkowicz, Eric Braamhaar en Jan Willem Alphenaar