Nieuws Actueel

Foto Konijnenberg in veertig jaar uitgegroeid tot een begrip

Van onze redactie 8 december 2014

Het bedrijf uit Den Ham begon ooit als studio voor onder meer portretfoto’s en bruidsfoto’s, maar verkocht als extraatje ook al camera’s aan haar klanten. De behoefte aan goede apparatuur nam door de jaren toe onder professionele fotografen en semi-professionele fotografen en daar wist het bedrijf goed op in te spelen. ,,Er zijn tijden geweest dat we hier driehonderd mensen op één zaterdag langs de kassa kregen”, zegt oprichter Henk Konijnenberg.

Voorloper

De vooruitziende blik lijkt de kracht te zijn van Foto Konijnberg. Het bedrijf is vaker een voorloper geweest in zijn markt. Al in 1998 zette Konijnenberg een webshop op, zestien jaar geleden een relatief onbekend begrip. Inmiddels is dat het onderdeel van het familiebedrijf met de grootste reikwijdte. Onder de naam PhotoSpecialist heeft de familie webshops in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje.

Daarnaast heeft het bedrijf drie fysieke winkels. Naast de hoofdvestiging in Den Ham zijn er ook zaken in Den Haag en Turnhout. De Belgische vestiging geldt zelfs als grootste fotovakwinkel van de zuiderburen.

Foto: Remco en Henk Konijnenberg van Foto Konijnenberg. (Frans Nikkels)