Nieuws Actueel

Foto's versturen met Tinder-concurrent Bumble

Van onze redactie 6 februari 2015

De iPhone-app Bumble, die niet beschikbaar is voor Android-toestellen, wordt door de makers aangeprezen als een vrouwvriendelijk alternatief voor Tinder. Het grootste verschil met de populaire concurrent is dat alleen vrouwen een gesprek kunnen beginnen, waardoor zij in theorie de touwtjes in handen hebben.

Het is niet de bedoeling dat mannelijke gebruikers van Bumble massaal foto's van hun geslachtsdelen naar vrouwen gaan sturen. Daarom worden alle foto's voorzien van een watermerk met de naam en een foto van het gezicht van de persoon die ze deelt. Ook worden foto's geblurd tot de ontvanger ze aanraakt.

Snapchat

Volgens medeoprichter Whitney Wolfe neemt Bumble een groot risico door het uitwisselen van foto's mogelijk te maken. "Maar we zien het ook als een geweldige manier om het ijs te breken voor vrouwen die graag gesprekken voeren op een Snapchat-achtige manier", zegt ze tegen technologiesite TechCrunch.

Wolfe is trouwens ook een van de oprichters van Tinder, maar ze verliet het bedrijf vorig jaar na een conflict. De vrouw klaagde Tinder vervolgens aan voor seksuele intimidatie, discriminatie en omdat ze in haar optiek ten onrechte ontslagen was. Het geschil werd buiten de rechtszaal opgelost.