Nieuws Actueel

Foutje: Hitler op koffiekopjes

Bram de Vrind 10 april 2014

Lekker goedkoop, importeren vanuit China. Maar het kan ook voor problemen zorgen. Zo belandden bij een Duits warenhuis koffiekopjes met Adolf Hitler in de schappen.

Het warenhuis in Bielefeld roept 175 verkochte koffiekopjes terug. Een postzegel met de beeltenis van Adolf Hitler 'siert' per abuis de bekers. Volgens de firma Zurbrüggen kwam het door een 'stomme aaneenschakeling van ongelukkige omstandigheden' dat de kopjes hun weg naar klanten hebben gevonden, schrijven regionale Duitse kranten donderdag.

Onthutste klantenDe Chinese toeleverancier was zich niet bewust van welk portret hij op de kopjes had gezet. Zurbrüggen had er 5000 stuks van besteld. Onthutste klanten stelden de zaak op de hoogte van de vergissing: bloeiende rozen tegen een achtergrond van een vage beeltenis van een postzegel met Adolf Hitler. Wat de zaak nog erger maakt, is dat de zegel ook nog eens was gestempeld met een hakenkruis.

"Verschrikkelijk", meent de bedrijfsleider. "Bij het uitpakken en sorteren is niemand het probleem opgevallen."

TegoedbonHet is het warenhuis er veel aan gelegen de kopjes zo snel mogelijk uit de handel te hebben. Het kopje kostte 1,99 euro maar kopers die het komen terugbrengen, krijgen een tegoedbon van meer dan 20 euro.