Nieuws Actueel

Frank Dekker uit Westerhaar-Vriezenveensewijk gaat de boer op met elektrische tuinstoelen

Van onze redactie 18 mei 2015

Frank dekkers reinier van willigen

Dekker, die de kost verdient met het ontwikkelen en plaatsen van paardenstallen, prijst zijn eigen vinding de hemel in. Hij is overtuigd van de behoefte aan het product waarvoor bijna 3.500 euro moet worden neergelegd.

IndonesiëHet idee voor de elektrische tuinstoel ontstond tijdens een reis naar Indonesië. Dekker was daar om hout te kopen voor de bouw van stallen. Onderweg reed hij langs een locatie waar strandstoelen werden gevlochten en verkocht. Hij stopte om een kijkje te nemen. „Ik vond ’t gewoon mooie stoelen”, legt hij uit. „Maar ik zag gelijk dingen die zo’n strandkorf niet kunnen: de kap kan niet naar achteren en je kunt nooit lekker achterover liggen in zo’n stoel. Ik zag mogelijkheden om daar iets mee te doen.”

SignaalDekker was echter te druk om zijn ideeën gelijk tot uitvoering te brengen. Zakelijke beslommeringen slokten alle tijd op, hij was druk in de staalbouw en had op dat moment ook nog een viskraam. Dekker werkte echter zo veel en zo hard, dat zijn lijf tegen ging sputteren. Dat signaal nam hij serieus: „Ik besloot onder meer om de viskraam te verkopen. Zo’n 1,5 jaar geleden kon ik vervolgens aan de slag om zo’n elektrische tuin- en strandstoel uit te werken. Nu is het zo ver dat ik met die stoel de boer op kan.”Usb-aansluitingTal van aspecten vroegen de aandacht bij de ontwikkeling van de stevige stoel, met name de veiligheid. Ook zou de stoel ‘hufterproof’ moeten zijn. Hij bouwde onder meer een buizenframe voor de kap. Het hele produkt oogt degelijk en stevig. „Het is een stoel met kwaliteit, dat durf ik wel te stellen”, zegt Dekker. „En een stoel met potentie, je kunt het ding uitbreiden met bijvoorbeeld een koelbox of luidsprekers. Er zit al een usb-aansluiting in. O ja, en natuurlijk werkt de bediening perfect. Het mag bijvoorbeeld niet te snel gaan om de stoel uit te klappen, anders is het voor kinderen te verleidelijk om er mee te gaan spelen. Het is super degelijk. Ik gebruik niet voor niets hardhout. De stoel, waarin je trouwens met twee personen naast elkaar kunt zitten en liggen, kan een gewicht van 280 kilogram aan.”Dekker schat in dat zijn ontwerp vooral interessant is voor hotels, voor plaatsing in kasteeltuinen, bij een strandtent, op een golfbaan en voor particulieren met een riante tuin. Hij gebruikt één van zijn stoelen zelf om er bij goed weer in de buitenlucht in te slapen. De fautuins worden inmiddels via Marktplaats te koop aangeboden.

Foto: Frank Dekker (Reinier van Willigen)