Nieuws Actueel

Frank Masmeijer ziet af van hoger beroep

Van onze redactie 14 november 2014

De voormalig televisiepresentator, die nu in België woont, wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de invoer van een partij cocaïne in de Antwerpse haven. Begin oktober werd hij aangehouden. Frank Masmeijer zou zich samen met een groentehandelaar uit Lier en een chauffeur bij een Antwerps havenbedrijf hebben aangemeld om een lading bananen uit Zuid-Amerika op te halen. De douane trof in de dozen echter ruim 400 kilo cocaïne aan.

Masmeijer ontkent iedere betrokkenheid bij drugshandel. Hij verscheen vrijdag voor de tweede keer voor de raadkamer in Antwerpen. "Die heeft zijn aanhouding verlengd in het belang van het onderzoek, dat wij rustig verder zullen afwachten. Wij tekenen dan ook geen beroep aan tegen deze beslissing", zegt zijn advocaat tegen persbureau Belga. Over de inhoud van de zaak wilde hij geen commentaar geven. Frank Masmeijer heeft volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie van het parket Antwerpen 24 uur de tijd om beroep aan te tekenen.

Horecazaken

Tussen 1985 en 1994 presenteerde Masmeijer verschillende programma's voor de NCRV, zoals de Frank en Vrijshow en de Holiday Show. Toen de samenwerking in 1994 beëindigd werd, trok hij naar Vlaanderen. Hij opende verschillende horecazaken zoals De Loteling in Schilde, Frajos in het Wijnegem Shopping Center en Bastille in Sint-Niklaas. De zaken gingen echter failliet of werden verkocht.

Masmeijer werd vrijdag in een geblindeerde arrestantenbus met tralies vervoerd van de gevangenis naar de rechtbank in Antwerpen. Na de zitting werd hij met andere gevangenen teruggebracht naar zijn cel.