Nieuws Actueel

Frans Bauer populairst met Valentijn

Lotte Grimberg 10 februari 2015

De Nederlandse vrouw stuurt het liefst een valentijnskaart naar Frans Bauer. De man verrast Chantal Janzen graag op 14 februari. Als het aan de jongeren ligt gaat de liefdesboodschap naar Jan Kooiman. 'Dokter Love' Robert ten Brink valt bij alle leeftijden in de smaak.

Dat blijkt uit onderzoek van online kaartenwinkel Kaartje2go. Samen met Right Marktonderzoek stelden ze een enquête op waar ruim 2.800 respondenten aan mee deden. Zij werden gevraagd welke Bekende Nederlander een valentijnskaart verdient en waarom.

PersoonlijkheidDe meeste stemmen waren voor Frans Bauer. Volgens de deelnemers kan hij na het overlijden van zijn vader wel wat steun gebruiken en daarnaast wordt zijn persoonlijkheid enorm gewaardeerd.

RedenenMannen en vrouwen blijken beide zo hun eigen redenen te hebben voor het kiezen van een BN'er. Vrouwen baseren hun keuze voornamelijk op de mate waarin ze het werk van de ster waarderen terwijl mannen meer waarde hechten aan het uiterlijk.

BoerenEr komen wat opmerkelijke namen in het onderzoek voorbij. Zo zouden Geert Wilders en Carrie Slee ook valentijnskaartjes kunnen verwachten. KRO-presentatrice Yvon Jaspers komt slechts eenendertig keer naar voren. In tegenstelling tot de boeren uit haar programma Boer zoekt Vrouw hoeft zijzelf dus niet op volle postzakken te rekenen.